SEMINARI

Ako ste ikada razmišljali o kovanju vlastite oštrice, šanse da ideje pretopite u stvarnost i naučite osnove zanata za sljedeća su dva mjeseca (5. i 6. mjesec 2016.) skočile za 100%. Koliko znam, za sada sam jedini u HR koji u ponudi, osim noževa i oštrica, ima i mogućnost učenja kovanja.

U ponudi imam nekoliko vrsta seminara. U početnom, odnosno SEMINARU KOVANJA I, bit ćete teoretski i praktično upoznati sa izradom noža, a zatim ćete sami pod stručnim vodstvom izraditi oštricu. Svi seminari osim prvoga stvar su dogovora i detaljnije pokrivaju specifične procese poput izrade damasciranog čelika, laminiranja, odnosno kovačkog zavarivanja, izrade hamona, brušenja, oštrenja i sl.

SEMINAR KOVANJA I
Iako sa seminara odlazite sa dvije iskovane oštrice od kojih jednu izrađujete samostalno, glavni cilj je upoznavanje s cijelim procesom kovanja, osnovnim kovačkim alatima i strojevima te ustrojstvom kovačnice.

Izrađuju se tradicionalne skandinavske romboidne puukko oštrice iz jednog komada čelika.
Na seminaru se bavimo isključivo čelikom tako da se ne izrađuju drška i futrola. Oštrica se dovodi do stanja u kojem je spremna za nasađivanje drške.

Proces izrade oštrice ukratko:
-odabir materijala
-odabir geometrije oštrice
-kovanje
-toplinska obrada
-brušenje
-oštrenje
-testiranje oštrice

Vrijeme trajanja: 6 – 8 sati.

-cijena za SEMINAR KOVANJA I – 1000 KN
-plaćanje: tjedan dana prije održavanja cijeli iznos mora biti uplaćen
-datum i vrijeme održavanja seminara prema dogovoru
-mjesto održavanja seminara: Desnić (Hrvatsko zagorje).

Obratite mi se s nepovjerenjem da ga zadobijem na obostrano zadovoljstvo.